lunes, 8 de abril de 2013

Tornada de Pasqua





    1.    1. Fes la sinopsi de la pel·lícula que hagis vist durant aquestes vacances. Acompanya-la d'imatges.

    2. Cerca informació sobre el Noucentisme. N'escrius els principals autors i obres. També les característiques de l'època. No és vàlid un copiar i aferrar.

1. Harry Potter y la pedra filosofal.
Va de  un nin que va perdre al seus pares, ell no sap que es mag, pero quan cumpleix el 11 anys li arriben cartes del el col·legi de magia Hogwarts, al veure que no hi ha resposta, un home que es diu hagriz va a buscarlo, el porta a comprar coses que necessita al col·legi, alla es compra una vareta, i mes coses, en  Hagrid  i regala una lechuza per el seu aniversari, en el tren coneix als seus millor amics, Ron Weasley i Hermione Granger , una vegada en el tren Hemaonie es dona conta que es ael famosisim Harry Potter, el nin que va escapar del que no pot ser nombrat "Voldemort", ell va ser qui va matar als seus pares, quan va matar als seus pares, va intentar matar-lo a ell, pero no va poder y li va fer una cicatriz al front, quan arriben a Hogwarts un capell te que escogir a quin equip va cadascun del alumnes, alla coneix all seu enemic Draco Malfoy, en Malfoi es enviat a Slytherin, els tres amics son enviats a Gryffindor.
Tras unes quantes setmanes comencen a pasar coses rares yell investigen per el seu compte i descubreixen que  Voldemort esta viu i intenta fer-se més fort per matar a en Harry Potter.














2.
 El noucentisme va ser un moviment literari i artístic català de principis del segle XX. Va començar el 1906 amb la creació de Solidaritat Catalana i va acabar amb el cop d'Estat de Miguel Primo de Rivera el 1923, bé que la seva petjada estètica perdurà fins la guerra civil i fins i tot després d'aquesta. Eugeni d'Ors va ser el primer que va fer aparèixer aquest nom en les seves Gloses, encara que de bon començament no li donà un estil definit, més que la voluntat de renovació dels intel·lectuals i artistes apareguts ja amb el nou segle. El nom prové del referent directe del Quattrocento  i Cinquecento  italians (Noucentisme per 1900). D'Ors va dir que noucentista és un adjectiu cronològic. També, nou, és l'adjectiu contrari a vell.
Es tracta d'un moviment molt lligat a la política i liderat per la burgesia a diferència d'altres períodes marcats per la revolució o el canvi, ja que els noucentistes reivindiquen l'ordre i el seny. Igualment, les institucions van fomentar el noucentisme recolzant les inversions culturals des de la Mancomunitat de Catalunya.


Característiques: 

La seva ideologia és la imposició de la raó, la precisió, la serenitat, l'ordre i la claredat. Per això s'oposa a moviments precedents. Rebutja el modernisme i el romanticisme per l'exaltació que fan dels sentiments extrems i el trencament de les normes, en comptes d'abraçar la mesura propugnada pels noucentisme com a signe de civilitat. Igualment, però, actuen contra el laïcisme i el positivisme (dos corrents que combaten un cristianisme que els noucentistes identifiquen amb el país) i reivindiquen el pes del passat, de la tradició. Com que l'art és artifici i transformació del que es veu, s'allunya del naturalisme i els moviments realistes, que només busquen reproduir la realitat i no mostrar-la com un ideal.

Autors: Josep Carner, Guerau de Liost

No hay comentarios:

Publicar un comentario