jueves, 25 de octubre de 2012

Un cucurutxo de castanyes calentes amb papers de poesia. Bona Castanyada poètica!



Estem en plena tardor i el fred que comença a notar-se en porta a pensar en les castanyes torrades, calentetes. Que bones! Aquí teniu aquesta cançoneta, de Lola Casas, del seu llibre Anem de festa.
Bona Castanyada a tots i totes!

Castanyada 
-cançó per anar a collir castanyes-
(Lola Casas)
Anem al bosc
Qui vol venir?
Sortirem
de bon matí!
Collirem
moltes castanyes
de jaqueta punxeguda.
Compte!
No siguem descuidats
O els dits
ens deixaran
Macats!
Tornem del bosc.
Venim corrents.
Els cistells
ja són ben plens.
Ja som a casa.
Estem contents!




                      1. Explica el poema sobre les castanyes que tens aquí dalt.

                      2. T'agraden les castanyes? Torrades o sense torrar? Inventa't una recepta de cuina que es pugui acompanyar de castanyes.

                      3. Descriu la classe on estàs ara mateix.

1. Significa que has de tenir compte al collir les castanyes.
 2. si m'agraden molt. Estan millor torra0des.
 

Ingredients (per 6 persones)

 ½ quilo de costella de porc
½ quilo de salsitxes
½ quilo de carn picada
½ quilo de castanyes seques
1 ceba
2 tomàquets madurs
2 grans d’all
un brot de julivert
una llesca de pa sec
farina, una mica de llet

Elaboració


Posarem les castanyes en remull tota la nit amb aigua freda, les rentarem i les posarem a coure a foc baix amb una cassola tapada almenys dues hores.
En una cassola fregirem el costella i les salsitxes, ho reservarem i amb el mateix oli farem el sofregit, tallant la ceba molt petita. Quan quedi rossa hi afegirem els tomàquets ratllats fins que quedi ben confitat, hi afegirem el costella, les salsitxes, un got d’aigua, ho salem i ho deixarem coure deu minuts més.
Posarem la llesca de pa a estovar amb la llet, picarem els dos grans d’all i el julivert al morter. Escorrerem el pa i també ho picarem, fins que quedi lligat. Ho afegirem a la carn picada amb un pols de sal i un pols de pebre, ho barrejarem i fem unes mandonguilles que enfarinarem i fregirem. Les afegirem a la cassola amb el costella i les salsitxes i també i afegirem les castanyes ho provarem de sal, i si cal hi afegim una mica més d’aigua i ho deixem coure de 15 a 20 minuts més. Els ingredients de aquet plat a pagès feien servir el porc confitat de la matança que es guardava amb greix per la temporada .

3.Estic ala classe de ASL amb l'ordinador fent un treball de blog
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario