martes, 4 de diciembre de 2012

Taylor Lautner

Taylor Lautner  és un actor cinturó negre en arts marcials famós per el seu recent paper de Jacob Black en les pel·lícules de "La Saga Crepúsculo" i també va fer pel·lícules com Valentine's day. L'any 2010 es va convertir en un dels 20 actors més ben pagats de Hollywood.

El seu nom complet és Taylor Daniel Lautner i té arrels franceses, alemanyes i holandeses i també part indi-Americanes per part de mare.
Va estudiar arts marcials dels sis als tretze anys a la prestigiosa escola d'arts marcials Fabian's Karate School, aconseguint el cinturó negre amb onze anys i guanyant els campionats júniors del món amb dotze anys.


Taylor va començar la seva carrera com actor després que el seu entrenador d'arts marcials el persuadís perque acudís al casting de Burger King a Los Angeles. Encara que al final no el van escollir, va disfrutar tant de l'experiència que decidí continuar en la carrera d'actor.
Ben aviat la seva familia es va traslladar des de Michigan fins a California perquè el Taylor pogués audicionar per a més càstings.
Va començar a actuar l'any 2001 amb un seguit de sèries de televisió i pel·lícules de baix presupost (The Nick and Jessica variety hour, Shadow Fury, Summerland, El show de Bernie Mac i My life and kids), però no va fer cap paper protagonista fins al 2005 amb la pel·lícula "Les aventures de: Shark Boy i Lava Girl en 3D", un film on va poder mostrar la seva facilitat per a les arts marcials. Gràcies a aquest paper, a continuació va passar el càsting per un petit paper a Cheaper by the Dozen 2.
L'octubre de 2008, en Lautner va fer el paper de Jack Spivey, el fill del protagonista de la sèrie televisiva My Own Worst Enemy, en la que va coincidir amb Christian Slater.
No obstant, la sèrie va ser cancel·lada al novè episodi per no tenir suficient audiència.
En aquest mateix any va ser elegit per a interpretar a Jacob Black en l'adaptació cinematogràfica del best-seller internacional "Crepúsculo".
A l'inici del rodatje de la seva segona part "Luna Nueva" els directors de Summit Entertainment, la productora de la saga, van estar considerant prescindir del Taylor Lautner. Però ja s'ha confirmat el seu protagonisme en les següents adaptacions: "Eclipse" i "Amanecer", rodades el 2009 i el 2010 respectivament.
El 2009 també va estrenar Valentine's day.

No hay comentarios:

Publicar un comentario