viernes, 22 de febrero de 2013

Divendres!



             


           
   1. Escriu una redacció sobre el fantàstic i meravellós que serà el teu cap de setmana!
El  meu cap de setmana serà fantàstic estaré amb els meus amics, farem un video i el penjarem a Youtube, estarem tots, avui nomes sortir de l'institut anire a casa, aniré a dutxar-me, anire a comprar coses per la torrada, despres alla ho prepararem tot, farem el video, com sempre es posaran a discutir com sempre fan, els altres mirarem i ens posarem a ruire com  locos, despres de manjar, xerrarem tots junts, ens ficarem uns amb altres, riurem moltisim, estarem fins a les tres del mati com a minim, el disabte estarem de "tranquis", i el diumenje el mateix, veurem una pelicula, discutirem ens ficarem els uns amb els altres i res mes.

jueves, 21 de febrero de 2013

Repàs del dossier: lengua castellana



         1. Explica la diferencia entre una oración y una frase. Pon un ejemplo de cada una.
  Oració es qquando contiene un verbo, Ej: Nadar. Frase es un conjunto de palabras, Ej: Hoy como   lomo.

         2. Explica qué tipos de sintagmas existen. Pon un ejemplo de cada uno
  SINTAGMA PREPOSICIONAL, SINTAGMA NOMINAL, SINTAGMA ADJETIVAL, SINTAGMA ADVERBIAL, SINTAGMA VERBAL 

           3. Explica las oraciones impersonales. Pon un ejemplo.
La soraciones impersonales son oraciones que no llevan ni deben llevar sujeto, ni explícito ni implícito

lunes, 18 de febrero de 2013


La dona a la finestra de Dalí
1. Observa aquest quadre atentament "La dona a la finestra" de Dalí i a partir de tot això crearàs una història.

 


1.A. Crea un personatge: 

Qui és aquesta dona? Què nom?
      És casada, separada, vídua, soltera? Té fills? És una dona sana?
És la senyora de la casa? Una criada? L'amant?
Què fa? Descansa de la neteja? Espera l'estimat? Pensa?
Quin caràcter creus que té? És feliç, està trista?
...

1. B. Escriu una història amb la protagonista creada. A la història ha d'aparèixer el moment en què està a la finestra.  Mínim 25 línees.
L'ACTIVITAT CONTINUARÀ...


Aquesta dona es diu Lola, és la criada del senyor Dalí, es viuda, va perdre al seu marit i al seu unic fill en un accident de trafic, ella va quedar traumatitzada per allò i es va ficar en la vida de l'alcoholisme, encara no ha asumit la mort de tots dos, ella encara pensa que un dia tornaran a cercar-la, esta trista i és molt freda.

Història

Lola, va neixer a un poble molt petit on va coneixer al seu marit quan encara tenis 17 anys, es varen casar i varen tenir al petit Rafel, un dia anaven a la fira que hi havia a la ciutat quan un cotxe que anava en sentit contrari va xocar contra ells, quan na Lola va recupera el coneixement va veure que el seu marit ja era mort, va intentar treure al seu fill del cotxe, quan va veure que el seu fill tambe era mort se li va caure el mon a sobre, es va posar a plorar i a plorar, ala mitja hora del accident va pasar un cotxe per alla, era el senyor Dalí, va veure que hi havia hagut un accident i es va parar a veure si estaven be, a la unica persona que va trobar va ser a na Lola, que estava al costat del seu fill mort, plorant, la va pujar al cotxe i se la va endur al hospital mes proper, allà es varen sorprendre de com estava i no sabien com havia sobreviscut, i menys de com ha pogut ella tota sola sortir de el cotxe, tenia un braç romput, el nas romput, el os de la cama sortit, talls per tot el cos, una conmocio al cap, per  es va quedar en el hospital almenys 3 mesos, li varen trencar unes quantes vegades el os de el nas per poder-li posar be de el tot i que sanasi be, quan va sortir de l'hospital, va caure en una depressio molt gran, va comen´çar a veure alcohol, molt alcohol, el senyor Dalí vaestar sempre al seu costat, va intentar que sortisi del el alcoholisme, li va costar pero va conseguir que sortisi, ella era molt freda amb tot el mon, menys amb el senyor Dalí, no li podia estar mes agreida a aquell home, ella li va dir que no li podria pagar tot el que ha fet per ella, i que li ajudaria amb les feines de la casa, ell va dir que no feia falte que no li devia res, ella no ho va aceptar i li va a ajudar amb tot, ja que ell era un home molt vell, ell no ho aceptava, pero ella no li feia ni cas, li ajudava amb tot, li feia el menjar, les cames, li preparava el bany, limpiava la casa d'adalt a abaix. 
Na Lola sempre a la maeixa hora es posava a mirar per la finestra del segon pis, esperant que torni el seu marit amb el petit Rafel, ella encar espera i esperara tota la seva vida.

viernes, 15 de febrero de 2013

Beso apasionado, beso poético / Bes apassionat, bes poètic








L'amor pot ser calmat, tranquil, sossegat o boig, impetuós, apassionat. Tal com volem, besem.

Un relámpago a penas
(Blas de Otero)
Besas como si fueses a comerme.
Besas besos de mar, a dentelladas.
Las manos en mis sienes y abismadas
nuestras miradas. Yo, sin lucha, inerme,

me declaro vencido, si vencerme
es ver en ti mis manos maniatadas.
Besas besos de Dios. A bocanadas
bebes mi vida. Sorbes. Sin dolerme,

tiras de mi raíz, subes mi muerte
a flor de labio. Y luego, mimadora,
la brizas y la rozas con tu beso.

Oh Dios, oh Dios, oh Dios, si para verte
bastara un beso, un beso que se llora
después, porque, ¡oh, por qué!, no basta eso" 

La il·lustració és de Żaneta Antosik.

            1.  Lee este poema, pega-lo en tu blog, busca una imagen adecuada y comenta su contenido.

            2.  ¿A quién podría ir dirigido este poema?  ¿Por qué?

            3.  Analiza formalmente (números de versos, síl·labas, rima...) este poema. 

1.Beso apasionado, quiere decir que hay mucha pasion, que se desean y se quieren.



2.A su novia, porque se nota que la quiere y la desea, cuando esta con ella se deja llevar.

3. 14 versos, es asonante, 11 sil·labas

jueves, 14 de febrero de 2013

El dia de l'amor









 1. Avui és el dia dels enamorats. Tot i ser una festa comercial, està bé celebrar-ho amb la persona que estimes. Ho celebres? Amb qui? Sents alguna cosa especial per una persona?

No, no tinc ningu amb qui celebrar-lo
Si, el germà de meu millor amic, m'agrada des de fa 2 anys.


lunes, 11 de febrero de 2013




       1. Fes una reflexió sobre els dilluns! 15 línies.
Los lunes... No me gustan nada, tener que madrugar, ir al instituto, no me gusta es muy aburrido, despues de todo el fin de semana levantandote a las tantas, llegar el lunes y que te suene el despertador a las 7:00 de la mañana es lo peor, luego en el instituto tener que hacer la tarea, ver a los profesores con cara de amargaos por que es lunes, tu tambien con la cara de pocos amigos, solo tienes ganas de que se pase rapido el dia, lo unico bueno es ver a los amigos del insty, pero a parte de eso todo lo demas es una mierda, por lo quetambien odio los lunes es porque a partir de ese dia hasta el fin de semana tengo que irme a la cama mas pronto que de costumbre y me tengo que levantar temprano eso me rebienta, que toque el despertador  y levantarte, pasar frio, tener sueño, desayunar temprano, no me gusta nada de nada, no poder comerme la napolitana para desayunar porque no me entra y como tengo que desayunar tan pronto luego me duele la barriga duranrte unas cuantas horas y hasta que no llego a casa y como decentemenrte no estoy tranquila, tener que estar de mal humor casi todo el dia y pagarlo con gente que no se lo merece, yo creo que los lunes tendrian que ser dia de fiesta y no tener que hacer nada, lo bueno es que no suelen mandar tantos deveres, porque como los profesores tambien estan cansados pues le da pereza mandar ejercicios, y eso es todo, ah una cosa ODIO LOS LUNEEEES!

       2. Explica tot el que sàpigues sobre el Carnaval, cerca'n informació, penja imatges i diguès com l'has viscut aquest any.
El carnaval anomenat també temps de carnestoltes, carnestoltes o darrers dies, segons diferents etnòlegs, troba el seu origen en antigues festes paganes d'hivern, de celebracions dionisíaques gregues o de festes romanes. Podria ser que el mot carnaval tingués el seu origen en les paraules llatines carru navalis, fent referència al mite d'Isis i Osiris.
El carnaval és una celebració que pertany al culte lunar. Per aquest motiu, és una festa mòbil. Aquesta s'ha d'emmarcar dins un cicle sencer amb sentit propi, el cicle que precedeix la Quaresma. Per tal de situar el Carnaval en el calendari, hem de buscar la primera lluna plena posterior a l'equinocci de primavera, el 20 de març. El diumenge següent és Diumenge de Pasqua i el diumenge de la setmana anterior és diumenge de rams. A partir d'aquest últim comptem quaranta dies enrere i tenim el dimecres de cendra, el primer dia de quaresma i últim de Carnaval. Així, doncs, Dimecres de Cendra es mourà entre el dia 4 de febrer i el 10 de març, mentre que el dijous gras ho farà entre el 29 de gener i el 4 de març.

Pues aquest any no he fet res de res, no he tingut traspor i no he pogut anar a qualque puesto.

viernes, 8 de febrero de 2013

Carta...






    1. Avui toca escriure una carta al teu pare. Li pots explicar el que vulguis! Pensa... què li diries al teu pare? Jo al meu li podria dir moltes de coses...

Hola Papá quiero decirte cuanto te quiero, eres muy importante para mi, sin tus consejos aveces no se que haria, me has ayudado mucho, has estado ahy en mis buenos y malos momentos, se que aveces nos peleamos mucho y discutimos por cualquier cosa, pero no me importa siempre que etes ahy, solo decirte que eres muy importante, que te quiero mucho y que gracias por todo, gracias por ser mi padre.
Gracias papá, por TODO!

lunes, 4 de febrero de 2013

viernes, 1 de febrero de 2013

Divendres!



            1. Cerca informació sobre la immigració. Coneixes immigrants? I emigrants? Explosa els seus casos, si no en coneixes te'ls inventes!

            2. Deixaries el teu lloc de residència i el teu pais? Per quins motius? Explica la teva resposta.

            3. Explica en 10 línies el que faràs aquest cap de setmana.

1.Inmigración es la entrada a un país o región de personas que nacieron o proceden de otro lugar. Representa una de las dos opciones o alternativas del término migración, que se aplica a los movimientos de personas de un lugar a otro y estos desplazamientos conllevan un cambio de residencia bien sea temporal o definitivo. Las dos opciones de los movimientos migratorios son: emigración, que es la salida de personas de un país, región o lugar determinados para dirigirse a otro distinto e inmigración, que es la entrada en un país, región o lugar determinados procedentes de otras partes. De manera que una emigración lleva como contrapartida posterior una inmigración en el país o lugar de llegada. Si. Si. Les persones que jo conec ja estan me que integrat i ja no tenen qualque cas de desplaçament, etc.

2.No, perque despres de donar-li la ma, t'agafen tot el braç, i creuen que ja poden fer el que ell vuilgui a casa teva i les coses no són així.

3.Avui anire a veure a meu millor amic i lo més segur es que ens posem a veure una pelicula yi la resta del cp de setmana no se el que fare.