lunes, 18 de febrero de 2013


La dona a la finestra de Dalí
1. Observa aquest quadre atentament "La dona a la finestra" de Dalí i a partir de tot això crearàs una història.

 


1.A. Crea un personatge: 

Qui és aquesta dona? Què nom?
      És casada, separada, vídua, soltera? Té fills? És una dona sana?
És la senyora de la casa? Una criada? L'amant?
Què fa? Descansa de la neteja? Espera l'estimat? Pensa?
Quin caràcter creus que té? És feliç, està trista?
...

1. B. Escriu una història amb la protagonista creada. A la història ha d'aparèixer el moment en què està a la finestra.  Mínim 25 línees.
L'ACTIVITAT CONTINUARÀ...


Aquesta dona es diu Lola, és la criada del senyor Dalí, es viuda, va perdre al seu marit i al seu unic fill en un accident de trafic, ella va quedar traumatitzada per allò i es va ficar en la vida de l'alcoholisme, encara no ha asumit la mort de tots dos, ella encara pensa que un dia tornaran a cercar-la, esta trista i és molt freda.

Història

Lola, va neixer a un poble molt petit on va coneixer al seu marit quan encara tenis 17 anys, es varen casar i varen tenir al petit Rafel, un dia anaven a la fira que hi havia a la ciutat quan un cotxe que anava en sentit contrari va xocar contra ells, quan na Lola va recupera el coneixement va veure que el seu marit ja era mort, va intentar treure al seu fill del cotxe, quan va veure que el seu fill tambe era mort se li va caure el mon a sobre, es va posar a plorar i a plorar, ala mitja hora del accident va pasar un cotxe per alla, era el senyor Dalí, va veure que hi havia hagut un accident i es va parar a veure si estaven be, a la unica persona que va trobar va ser a na Lola, que estava al costat del seu fill mort, plorant, la va pujar al cotxe i se la va endur al hospital mes proper, allà es varen sorprendre de com estava i no sabien com havia sobreviscut, i menys de com ha pogut ella tota sola sortir de el cotxe, tenia un braç romput, el nas romput, el os de la cama sortit, talls per tot el cos, una conmocio al cap, per  es va quedar en el hospital almenys 3 mesos, li varen trencar unes quantes vegades el os de el nas per poder-li posar be de el tot i que sanasi be, quan va sortir de l'hospital, va caure en una depressio molt gran, va comen´çar a veure alcohol, molt alcohol, el senyor Dalí vaestar sempre al seu costat, va intentar que sortisi del el alcoholisme, li va costar pero va conseguir que sortisi, ella era molt freda amb tot el mon, menys amb el senyor Dalí, no li podia estar mes agreida a aquell home, ella li va dir que no li podria pagar tot el que ha fet per ella, i que li ajudaria amb les feines de la casa, ell va dir que no feia falte que no li devia res, ella no ho va aceptar i li va a ajudar amb tot, ja que ell era un home molt vell, ell no ho aceptava, pero ella no li feia ni cas, li ajudava amb tot, li feia el menjar, les cames, li preparava el bany, limpiava la casa d'adalt a abaix. 
Na Lola sempre a la maeixa hora es posava a mirar per la finestra del segon pis, esperant que torni el seu marit amb el petit Rafel, ella encar espera i esperara tota la seva vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario