martes, 28 de mayo de 2013

Reflexions...



      1. Fes un comentari sobre aquesta frase. Què vol dir? Hi estàs d'acord? Per què?

Tenemos que enseár a que los niños nospregunten cualquier duda que se le pase por la cabeza, ya que despues tendran la confianza de preguntar cualquier cosa.

viernes, 24 de mayo de 2013

D'animals


1. Cerca informació sobre l'animal que més t'agradi, n'expliques la procedència, el que li agrada menjar, el que li agrada fer... També pots cercar algun poema dedicat a n'aquest animal.

                       2.  M'agradaria que donàssiu la vostra opinió sobre un parell de qüestions que vos plantejo:

2.1. Influeix la poesia en l'educació dels adolescents com tu? 2.2 Quina importància té la poesia en l'educació de la sensibilitat? 2.3. Caldria donar-li més importància als i

1. HUSKY SIBERIANO:

El husky siberià és un ca originari del nord-est de Sibèria . És una de les races del grup de gossos Spitz. El pèl llarg, els ulls blaus, la grandària mitjana i la seva vitalitat fan d'aquesta raça una de les més atractives. És una de les races favorites per estirar dels trineus a Sibèria i Alaska, perquè pot aguantar temperatures que l'ésser humà no resisteix sense protecció.

Són animals molt resistents i també sociables; tenen potes curtes proporcionalment a llur cos. El husky siberià és un ca molt atent i servicial, ja que sempre és disposat a complaure el seu mestre. Encara que acostumen a viure en grup, poden arribar a crear vincles estrets amb el mestre o la família amb la qual viuen. Així, el mestre d'un husky ha de tenir el caràcter suficient per poder dominar al ca, i a la vegada donar-li prou afecte per guanyar el seu respecte. No és un ca caparrut, però sí que és una mica orgullós i bastant independent. És robust i té una gran semblança amb el llop gris. El seu lladruc, a diferència d'altres gossos que el solen tenir estrident i molest, és tosc i curt. És un ca que no lladra, ni mossega gaire sovint, i que en canvi protegeix fent ús de la intimidació. Quan viu en grups sempre preval un mascle alfa; encara que els integrants d'aquest grup només siguin dos, un dels dos acabarà sent el dominant. No és recomanable que visquin en solitud, ja que els cal molt d'afecte. És la raça que fa més fugues: Com que són cans amb molta resistència, poden recórrer grans extensions, cosa que fa difícil trobar-los en cas de fuga. Per aquest motiu, no és recomanable deixar córrer un husky sense supervisió.

Aquesta raça necessita una dieta de bona qualitat, amb nivells alts de proteïnes i greix, especialment si corren en competicions de trineus. Són gossos molt eficients i consumeixen menys menjar que altres gossos de grandària i activitat física similars. La seva dieta ha de ser ajustada a la seva activitat física i treball, l'obesitat pot ser un problema si no es procura el nivell d'activitat que correspon a la seva dieta.

L'hi agrada molt fer exercici: Correr, Jugar a totes hores, etc 











miércoles, 22 de mayo de 2013

Una historieta...








                1. Escriu una història on apareguin els següents personatges: un llibre, una capsa
 màgica, un nin i una ovella. Imaginació al poder!

Això era una vegada un nin que anava per la muntanya, va caure i quan va mirar enrrere va veure una capsa, no li feia molta gracia veure una capsa alla tirada, la va agafar, va veure que hi havia un llibre dins, es va posar a llegir-ho i posava que aquella era una capsa màgica, ell no va creure lo que deia es llibre, s'en va portar la capsa i el llibre, per el cami es va trobar una ovella i li va donar es llibre i la capsa per menjar.

lunes, 20 de mayo de 2013

Full Metal Alchemist




La historia se centra en los hermanos Edward y Alphonse Elric, quienes viven en un pequeño pueblo de un país ficticio llamado Amestris. Su padre, Hohenheim, se había marchado de su casa cuando aún eran pequeños y años más tarde su madre, Trisha Elric, muere por una enfermedad, dejando a los hermanos Elric solos. Después de la muerte de su madre, Edward decide resucitarla a través de la alquimia, una de las técnicas científicas más avanzadas conocidas por el hombre. Sin embargo, el intento resulta fallido, abren la puerta de la verdad, al romper el tabú de la alquimia, que es la  prohibicion de hacer transmutaciones humanas, la base de la alquimia es el intercambio equivalente, ellos al intentar resucitarla rompen el tabú, y tienen que dar algo a cambio, como consecuencia Edward pierde su pierna izquierda, y Alphonse su cuerpo. En un esfuerzo por salvar a su hermano, Edward sacrifica su brazo derecho para sellar el alma de Alphonse en una armadura.

 Tras esto, un alquimista llamado Roy Mustang visita a los hermanos Elric y le propone a Edward convertirse en un miembro de las Fuerzas Armadas del Estado y así encontrar una forma de recuperar sus cuerpos. Despues la pierna izquierda y el brazo derecho de Edward son sustituidos por un Auto-mail, un tipo de prótesis avanzada creada por su amiga Winry Rockbell y la abuela de ésta Pinako.

Edward se propone convertirse en un alquimista estatal  y luego de pasar un arduo examen, logra alcanzar el rango deseado, por lo que se le da el nombre de "Alquimista de Acero". En la búsqueda de la piedra filosofal, la cual quieren para recuperar sus cuerpos, los hermanos Elric luchan contra varias personas, de los que también buscan esa piedra; entre ellos se encuentra Scar, uno de los supervivientes de la guerra de Ishbal ,que busca vengarse de los alquimistas estatales por la destrucción de su raza, los Ishbalanos, y los homúnculos, un grupo de criaturas con apariencia humana que tienen la habilidad de regenerarse de cualquier herida debido a que poseen fragmentos falsos de la piedra filosofal. Hay 7 homúnculus, y cada uno de ellos representa un pecado capital.

Descubren que pueden crear piedras filosofales, pero al saber que los ingredientes son personas vivas deciden no hecerlo.

 A medida que la historia progresa, Edward y Alphonse descubren que Amestris había sido creado por los homúnculos y, en secreto, controlaban al ejército. Descubren que algunos de los oficiales de alto rango son controlados por el creador de los homúnculos, un hombre conocido como "Padre", quien planeaba utilizar Amestris como un círculo de transmutación gigante y así transmutar todo el país en una piedra filosofal. Cuando Edward y Alphonse descubren los planes del Padre, junto a otros miembros de las Fuerzas Armadas del Estado, deciden derrotarlo....




Simbolo de los Homúnculus:


viernes, 17 de mayo de 2013

Més poemes, aquests diferents a la resta...



  Poemes visuals i poemes objecte

    
   
    1. Explica el que és un poema objecte i un poema visual. A quina època i moviment pertanyien? Quins són els seus principals autors? Què pretenien explicar?
El poema objecte: un objecte d'ús quotidià (un barret, una cadira, una cullera...) esdevé un objecte poètic quan suggereix una doble interpretació. El poema sorgeix després d'aïllar o relacionar l'objecte amb altres objectes, és a dir, després d'entrar en el camp de la imaginació.

El poema visual: aquesta composició utilitza elements de la tipografia, del dibuix, de la fotografia o dels codis no lingüístics de la vida quotidiana. A partir d'una motivació temàtica concreta, la màgia del poema ha d'estar present en la poesia visual. És un gènere que permet múltiples tipus, intencions, llenguatges i tractaments.

    2. Publica 5 poemes visuals i 5 poemes objecte que trobis per internet.



1.El poema objecte: Un objecte d'ús quotidià (un barret, un gelat, un ordinador...) esdevé un objecte poètic quan suggereix una doble interpretació. El poema sorgeix després d'aïllar o relacionar l'objecte amb altres objectes, és a dir, després d'entrar en el camp de la imaginació.

El poema visual:  Aquesta composició utilitza elements de la tipografia, del dibuix, de la fotografia o dels codis no lingüístics de la vida quotidiana. A partir d'una motivació temàtica concreta, la màgia del poema ha d'estar present en la poesia visual. És un gènere que permet múltiples tipus, intencions, llenguatges i tractaments.
2 . Poema visual:


Poema objecte:





Avui toca resumir



  1. Llegeix el següent text, publicat avui 


mateix, i fes-ne un resum. Has d'afegir una 


imatge i un comentari personal.



Menys ajuts per a l’accés a l’habitatge dels joves, els llibres de text .
Les retallades en educació, sanitat i serveis socials continuaran. Així ho ha comunicat el Govern espanyol a la Comissió Europea amb tota mena de detalls. 
El personal sanitari veurà reduïda les nòmines quan s’eliminin complements.
La Generalitat valenciana va anunciar la setmana passada la privatització de la gestió dels centres de salut. 

En educació, les comunitats han proposat al Govern del PP, i així ho comunica l’executiu a Brussel·les, l’eliminació d’activitats extraescolars, dels desdoblaments d’unitats en centres educatius docents i la supressió de programes i aules de convivència, projectades per a l’adaptació dels estudiants estrangers. 
Les comunitats també proposen de rebaixar les quantitats destinades a la infantesa i als centres de majors.


Comentari: Esta molt malament que el gover actui aixi, son uns fills de puta.

Poesia i crisi




Per què no afegir poesia a tota aquesta situació de crisi? Pens que necessitam la poesia avui més que mai. Escoltem la veu de les paraules, escoltem els poetes. Entre tant de número i balanç, entre la fredor de la tècnica i la mecànica, entre la solitud i el companyerisme, entre... La poesia social està present i té molt a dir, no sols criticar i denunciar determinades situacions, també donar un raig d'il·lusió, esperança i compromís per un futur millor.
Anti-crisis
(Carlos Gargallo)
Que de la noche al aire sus suspiros
y que salga el sol de cada día.
Que no está la cosa para más sorpresas
de esas que hunden al mundo en la miseria.
Que hay que cambiar los pensamientos negativos,
apoyar el hombro sin requiebro
para salir de este embiste
donde estamos consumidos.
Que hay que abrir las ventanas
para alzar la voz y llegar bien lejos;
razones son suficientes
para matar a esta crisis
que el hombre mismo se ha inventado.

Dar la cara
(Carlos Gargallo)
Cuando todo esto desaparezca
y la luz vuelva a raudales.
Cuando suba el telón
con obra renovada
y reaparezca la ilusión
que quedó perdida,
entonces,
caminaré cogido de la mano
de un arco iris de mil colores.
No quedará penumbra
por los rincones de la casa,
ni lágrimas que ahora inundan
el corazón triste
de pena en el alma.
Salir corriendo
no ayuda,
mejor si acaso, dar la cara.
Les il·lustracions són de Julia Freund.

1. Explica el contingut dels dos poemes. De què parlen? En quina persona estan escrits? Tracten un tema d'actualitat?

2. Fes-ne un resum per estrofes de cada un d'ells .

3. Són positius o negatius? Per què? 

1.El seu contingut parla de la crisi que estem vivint ara mateix  i que volen que s' acabi d'una vegada per que hi ha gent que lo esta passant molt malament. Estan escrits en tercera persona . Si 

2.Volen viure cada dia  sense cap preocupació , sense pensaments negatius i terminar per fi amb aquesta crisi per poder sortir endavant d'una vegada.

Quant la crisi   acabi  totes les persones tornaran  a somriure un poc més i tindran menys coses de les que preocupar-se com per saber si arribaran a fi de mes .

3.Positius per que volen donar  ànims a les per sones que el passen malament.


martes, 14 de mayo de 2013

Interrogants i desigs




Interrogants i desigs

Quant de temps haurem d'esperar
perquè es desvetllin els nostres somnis,
vestits d'una felicitat cobejada
i amarats d’una dolça relació casolana?

Quant de temps haurem d'esperar
per deixar de veure pensaments vexats,
... llibertats anihilades, indecències disfressades,
aviors ignorades i dignitats exterminades? 

Quant de temps haurem d'esperar
perquè ens deixin ser qui som,
i no haver de viure en un món inventat
pels que manen, amb el cor estressat?.

Quant de temps haurem d'esperar
per sentir la nostra terra lliure,
amb el rostoll sec i la fruita humida,
on es puguin recollir las llavors de la vida?.

Quant de temps hem d'esperar,
perquè no ens tornin a humiliar?

Antònia Lladonet
1. Comenta aquest poema. Explica amb les teves paraules el que diu.
2. Fes una anàlisi mètrica del poema (Número d'estrofes i versos, tipus de rima).
 3. Opinió personal.


1. Vol dir que hi ha persones que ens limiten y que volen dir les coses per tu y dir coses que no volen dir

2. 5 estrofes, 4 versos i 2 rima Consonant

3. Es molt interesant, ens fa veure que hi ha persones hi diuen coses que no pensen

Un poc de Literatura...



             

                 1. Cerca informació sobre un escriptor del Realismo español i la publiques al teu blog.

1,Benito Pérez Galdós (Las Palmas de Gran Canaria, 10 de maig de 1843 - Madrid, 4 de gener de 1920) és un dels màxims exponents del realisme literari en llengua castellana. Va evolucionar cap al naturalisme en les darreres etapes. Destaca pels seus diàlegs, amb barreja de registres segons els personatges i pel punt de vista, ja que el narrador es fica dins la història narrada per guiar el lector i jutjar-la. És autor sobretot de novel·la, amb una producció molt extensa que pretenia tractar tots els temes candents del segle XIX, però també va escriure obres de teatre amb voluntat de crítica social i política. Va entrar a formar part de la Real Academia Española.

Feina per ampliar informació dossier!






  1. Cerca informació sobre l'eqüicultura, penja imatges també.

  2. Cerca al diari www.dbalears.cat una notícia, una crònica i un reportatge. Penja-ho al teu blog amb imatges incorporades i n'expliques les característiques de cada una i les diferències.

1.L'aqüicultura és la tecnologia aplicada a la cria, reproducció i cultiu de les espècies que viuen en l'aigua salada o dolça, tant siguin animals com vegetals 


2.

Bauzá nomena Miss Balears 2009 cap de la Secretaria de Presidència

Verónica Hernández ocupa el càrrec des de dissabte, quan es publicà en el BOIB

14/05/2013
12 opinions
Hernández, el 2009, quan va ser coronada com a Miss Balears 2009 en una gala. 
La remodelació del Govern de José Ramón Bauzá del 2 de maig no ha suposat només la creació de noves conselleries i canvis de consellers. El president també ha decidit fer alguns ajustos al gabinet de Presidència, és a dir, entre les persones que formen el seu equip de màxima confiança. Bauzá ha nomenat com a nova cap de la Secretaria de Presidència Miss Balears 2009, Verónica Hernández (Palma, 1987). Hernández ocupa oficialment el càrrec des de dissabte, quan es publicà al BOIB el seu nomenament i el cessament d'Elvira Bonnail. Tal com explicaren ahir des de Presidència, "Hernández disposa d'una doble llicenciatura per la Universitat CEU San Pablo (Madrid): en Periodisme i en Comunicació Audiovisual".

viernes, 10 de mayo de 2013

Què li regal a la mamà? Una besada, un somriure i una poesia


Sempre al nostre costat, sempre donant-nos suport... sempre podem comptar amb la mare
(il·lustració de Daryl Zang)

Hi ha 365 dies a l'any per gaudir de les carícies de la mare, de les abraçades, dels seus somriures, de les paraules de tendresa, de les mirades d'amor, de... tantes i tantes coses. I els mateixos dies per correspondre a totes aquestes manifestacions d'amor maternal. Però el passat diumenge,  segons "el calendari comercial" és el Dia de les Mares. Doncs volem que i la resta de 364 dies a l'any, agrair-los tota la dedicació que les mares tenen amb els seus fills, tot el seu sacrifici abnegat i voluntari, tota la gran capacitat d'estimar sense esperar res a canvi. A totes les mares del món, UNA BESADA BEN FORTA, molt poc per allò que elles es mereixen. Cal dir-ho, manifestar-ho, perquè les mares saben com les estimam, però a totes ens agrada també que ens ho diguen els fills i filles.

Le regalo a mi mama
(Juan Guinea Díaz)

Le regalo a mi mamá
una sonrisa de plata
que es la que alumbra mi cara
cuando de noche me tapa.

Le regalo a mi mamá
una caperuza roja
por contarme tantas veces
el cuento que se me antoja.

Le regalo a mi mamá
una colonia fresquita
por no soltarme la mano
cuando me duele la tripa.

Le regalo a mi mamá
una armadura amarilla
que la proteja del monstruo
que espanta en mis pesadillas.

Le regalo a mi mamá
el lenguaje de los duendes
por entender lo que digo
cuando nadie más lo entiende.

Le regalo a mi mamá
una chistera de mago
en la que quepan mis besos
envueltos para regalo.


El millor regal del món per a les mares: una forta abraçada i dolces besadetes 
(il·lustració de  Cécile Bercé-Busson)

Un bes per a la mare

Vols, vols.
Què vols quan vols?
Vols besos meus?
Vols un grapat d'abraçades?
Vols un vestit d'afecte?
Vols amors a cabassades?
Vols més abraçades?
Vols molts mims?
Vols, vols.
Què vols quan vols?
Demana... que, hui, t'ho regalo, 
i que un dia
el teu voler s'ajunte amb el meu.

Felicitats, besades i poesia per a totes les mares i les àvies (doblement mares) del món. 
               1. Què li regalaràs a la teva mare? No té per què ser un regal material, el pots fer tu. Fes una llista de coses que li podries regalar sense haver de comprar-les. 


              2. Escriu una carta a la teva mare explicant-li el que significa per a tu. No tenguis vergonya, tal vegada diràs coses que no t'atreveixes a dir-li a la cara i que són molt importants. Després li podeu fer llegir i segur la fareu molt feliç. La pots escriure en la llengua que vulguis. Mínim: 20 línees.




1.L'he puc donar un dibuix , una carta , un beso , una abraçada ,una pastis fet per jo ,un massatge ...

2.Para mi mama que la quiero con todo mi corazón por que ella es una de las personas mas importantes para mi .
Mami que aunque no te diga todos los dias que te quiero , tu ya lo sabes y aunque haveces no estemos de acuerdo en algunas cosas simpre te tengo ahí ,por que tu eres la siempre esta ahí la que me ayuda, la que me aconseja sobre lo bueno y lo malo , la que me consuela cuando estoy triste .
.Me gusta mucho que cuides de mi cuando estoy enferma  por que hasi siento lo mucho que te importo y lo que te preocupas por mi.
Eres lo mas importante que tengo, se que puedo confiar en ti, que aunque haga algo mao me vas a seguir apoyando, dejas que cometa erroes para que aprenda y te lo agradezco cada dia, se que hago cosas que te molestan, pero no dices nada para que aprenda, se que no te gusta que llegue tarde, porque te preocupas por mi, me gusta cuando te pones de mi parte aunque no tenga la razon, sientoo tu apoyo siempre cerca de mi y eso me hace feliz.
Bueno mama que decirte que te quieroo mucho que eres una de las mejores madres del mundo y que no te enfades y no te pongas triste por cosas que no importan.
Te amo mami gracias por cuidar de mi .GRACIAS, ERES LO MEJOR QUE TENGOEN MI VIDA

No ens queda més que la revolució pacífica






   Hi ha certs drets humans que haurien de ser intocables perquè, si se'ls vulnera, s'atempta directament contra la dignitat de les persones. Quina ment humana és capaç de tancar dos hospitals que funcionaven bé, per estalviar uns doblers, que tal vegada es podrien estalviar per una altra banda? La ment del govern actual ho és.

  Una de les coses que més m'estranya de tot això és veure gent que resta impassible davant desastres com aquests perquè no els afecta directament. Deu ser un tipus de persona que només pensa en el present, perquè en el futur ningú sap què li passarà, i que només pensa individualment. Evidentment, tots tenim una part d'individualisme i d'egoisme però, en els temps que estam vivint, s'ha de tenir molta de sang freda per no patir, encara que sigui un poquet, per les injustícies que s'estan fent. La inconsciència fa viure aquestes persones tranquil·lament, preocupant-se pel propi benestar, però haurien de pensar que potser algun dia necessitaran ajudes que no tendran, i elles mateixes n'hauran estat testimonis passius, com qui mira passar el temporal des del llit, per tant, corresponsables d'aquesta calamitat.

   Amb tot això em deman : Si aquest govern no pateix per les persones, com ha demostrat en reiterades ocasions, com volem que en respecti la seva cultura i la seva llengua? Això ja és impensable... Ens volen prendre el cos i l'ànima, ens volen prendre el que més estimam. Una educació pública de qualitat, la igualtat entre les persones,  l'ajuda als joves, l'ajuda a la gent gran, l'ajuda als malalts, la mort digna, la nostra llengua i la nostra cultura...No respecten el poble, per tant, no es respecten ells mateixos, ja que formen part del poble. És curiós veure com ataquen els valors que hem predicat a l'escola tota la vida.

  De totes maneres, una part considerable d'aquest poble oprimit s'ha aixecat, i està cansat de veure com l'intenten trepitjar, i disposat a lluitar, a resistir. Vull alabar des d'aquí totes les persones que dediquen part del seu temps personal a combatre els diferentes fronts, i a més ho fan des de la pau i del respecte, demostrant els valors que defensen. No ens queda més que la revolució pacífica.

                                                                               Antònia Lladonet



  1. Llegeix aquest text i fes un resum del que diu.

  2. Quin és el seu tema principal?


  3. Què en penses sobre el tancament d'un hospital com el Joan March? finalment la lluita va tenir la seva resposta i no es va tancar.  Exposa la teva opinió.

1.Aquest text diu  que el govern per mes que  vulgui fer les coses bé las fa malament per que no pensen en les conseqüències que pot provocar 

2.Donar-nos compta del que fa cada govern en el seu país

3,.Es una pena que el govern sigui així i tanqui un hospital que es molt necessari per que la gent tingui un lloc on pugui ser atesa per si te qualque accident

Vestit de llevant, moda poètica de primavera




Un poema de Joan Josep Roca Labèrnia que va publicar al seu blog Poemes i pensaments. Sempre és un gust llegir les seves reflexions, vos en faig partíceps.

Vestit de llevant
(Joan Josep Roca)
El pare Èol com crida
quan ens ve a visitar,
vestit de mestral refila,
de llevant ens sap mullar.

És un pare poca-solta,
farcit de somnis perduts,
ni reconeix els menuts
ni resol el que pertoca.

Arriba, xiula, es queixa
d’un treball massa feixuc,
esclata amb mil remucs
i, sobtadament, ens deixa.

Ni saps quan ve tot encès,
ni quan porta malvestats,
els arbres li van brandant,
se li acoten els ocells.

Però, a cops, de tant en tant,
se li clou mitja parpella,
en un plor tot espetega,
és el vestit de llevant.


La il·lustració és d'Horacio Gatto.
       

              1. Fes un resum del contingut del poema.

              2. Indica si hi aparareixen personificacions, metàfores, comparacions, etc...

              3. Quan parla del vestit de llevant, a què es refereix?

              4. De qui parla? Què en diu?

1.Un home que esta enfadat amb la vida que li ha tocat  i que no pot donar tot el que vol el seu fill .

2.Metàfora: És un pare poca-solta , farcit de somnis perduts.

3.Es refereix a s'ha carga que du  mantenir un família amb doblers

4.De s'ha seva vida .Que a perdut els seus somnis i que li ha tocat un treballar en un treball que no li agrada