viernes, 24 de mayo de 2013

D'animals


1. Cerca informació sobre l'animal que més t'agradi, n'expliques la procedència, el que li agrada menjar, el que li agrada fer... També pots cercar algun poema dedicat a n'aquest animal.

                       2.  M'agradaria que donàssiu la vostra opinió sobre un parell de qüestions que vos plantejo:

2.1. Influeix la poesia en l'educació dels adolescents com tu? 2.2 Quina importància té la poesia en l'educació de la sensibilitat? 2.3. Caldria donar-li més importància als i

1. HUSKY SIBERIANO:

El husky siberià és un ca originari del nord-est de Sibèria . És una de les races del grup de gossos Spitz. El pèl llarg, els ulls blaus, la grandària mitjana i la seva vitalitat fan d'aquesta raça una de les més atractives. És una de les races favorites per estirar dels trineus a Sibèria i Alaska, perquè pot aguantar temperatures que l'ésser humà no resisteix sense protecció.

Són animals molt resistents i també sociables; tenen potes curtes proporcionalment a llur cos. El husky siberià és un ca molt atent i servicial, ja que sempre és disposat a complaure el seu mestre. Encara que acostumen a viure en grup, poden arribar a crear vincles estrets amb el mestre o la família amb la qual viuen. Així, el mestre d'un husky ha de tenir el caràcter suficient per poder dominar al ca, i a la vegada donar-li prou afecte per guanyar el seu respecte. No és un ca caparrut, però sí que és una mica orgullós i bastant independent. És robust i té una gran semblança amb el llop gris. El seu lladruc, a diferència d'altres gossos que el solen tenir estrident i molest, és tosc i curt. És un ca que no lladra, ni mossega gaire sovint, i que en canvi protegeix fent ús de la intimidació. Quan viu en grups sempre preval un mascle alfa; encara que els integrants d'aquest grup només siguin dos, un dels dos acabarà sent el dominant. No és recomanable que visquin en solitud, ja que els cal molt d'afecte. És la raça que fa més fugues: Com que són cans amb molta resistència, poden recórrer grans extensions, cosa que fa difícil trobar-los en cas de fuga. Per aquest motiu, no és recomanable deixar córrer un husky sense supervisió.

Aquesta raça necessita una dieta de bona qualitat, amb nivells alts de proteïnes i greix, especialment si corren en competicions de trineus. Són gossos molt eficients i consumeixen menys menjar que altres gossos de grandària i activitat física similars. La seva dieta ha de ser ajustada a la seva activitat física i treball, l'obesitat pot ser un problema si no es procura el nivell d'activitat que correspon a la seva dieta.

L'hi agrada molt fer exercici: Correr, Jugar a totes hores, etc 











No hay comentarios:

Publicar un comentario