martes, 5 de marzo de 2013

Activitat final treball sobre el quadre La dona a la finestra de Dalí




               




                         
               1. Torna a penjar la imatge del quadre La dona a la finestra de Dalí al teu blog i també la història que vares escriure.

 



Aquesta dona es diu Lola, és la criada del senyor Dalí, es viuda, va perdre al seu marit i al seu unic fill en un accident de trafic, ella va quedar traumatitzada per allò i es va ficar en la vida de l'alcoholisme, encara no ha asumit la mort de tots dos, ella encara pensa que un dia tornaran a cercar-la, esta trista i és molt freda.

Història

Lola, va neixer a un poble molt petit on va coneixer al seu marit quan encara tenis 17 anys, es varen casar i varen tenir al petit Rafel, un dia anaven a la fira que hi havia a la ciutat quan un cotxe que anava en sentit contrari va xocar contra ells, quan na Lola va recupera el coneixement va veure que el seu marit ja era mort, va intentar treure al seu fill del cotxe, quan va veure que el seu fill tambe era mort se li va caure el mon a sobre, es va posar a plorar i a plorar, ala mitja hora del accident va pasar un cotxe per alla, era el senyor Dalí, va veure que hi havia hagut un accident i es va parar a veure si estaven be, a la unica persona que va trobar va ser a na Lola, que estava al costat del seu fill mort, plorant, la va pujar al cotxe i se la va endur al hospital mes proper, allà es varen sorprendre de com estava i no sabien com havia sobreviscut, i menys de com ha pogut ella tota sola sortir de el cotxe, tenia un braç romput, el nas romput, el os de la cama sortit, talls per tot el cos, una conmocio al cap, per  es va quedar en el hospital almenys 3 mesos, li varen trencar unes quantes vegades el os de el nas per poder-li posar be de el tot i que sanasi be, quan va sortir de l'hospital, va caure en una depressio molt gran, va comen´çar a veure alcohol, molt alcohol, el senyor Dalí vaestar sempre al seu costat, va intentar que sortisi del el alcoholisme, li va costar pero va conseguir que sortisi, ella era molt freda amb tot el mon, menys amb el senyor Dalí, no li podia estar mes agreida a aquell home, ella li va dir que no li podria pagar tot el que ha fet per ella, i que li ajudaria amb les feines de la casa, ell va dir que no feia falte que no li devia res, ella no ho va aceptar i li va a ajudar amb tot, ja que ell era un home molt vell, ell no ho aceptava, pero ella no li feia ni cas, li ajudava amb tot, li feia el menjar, les cames, li preparava el bany, limpiava la casa d'adalt a abaix. 
Na Lola sempre a la maeixa hora es posava a mirar per la finestra del segon pis, esperant que torni el seu marit amb el petit Rafel, ella encar espera i esperara tota la seva vida.
               2. Activitat final: Amb totes les eines que t'he donat ara arriba l'hora que, a partir de la història que tu mateix/a has creat, escriguis un poema. Ha de tenir quatre estrofes de tres o quatre versos cada una, com a mínim. Anima't, i  li podrem mostrar a na Carolina, estarà contenta. Pensa que ja tens la protagonista del poema i l'argument, ja és molt.

Oh, la bella dona, 
és grassa i rodona, 
té una mala vida, 
en el cor una ferida.

El seu marit és mort,
el petit Rafel també,
ella treballa a l'hort,
ja no viu tan bé.

En Dalí la va salvar,
d'un accident de cotxe,
ja quasi no va parlar,
i ja no funciona el seu rellotge.

La bella dona li va agrair,
ella es va oferir,
per ser la seva serventa,
i ara és ella la que renta.



                     Procura emprar les següents figures retòriques: Personificació, metàfora, comparació... i empra un llenguatge més bell...

No hay comentarios:

Publicar un comentario